1

wartos

Abstrak

Melanoma ngan ukur 4% tina sadaya kanker kulit tapi mangrupikeun neoplasma kulit paling matak ngabunuh. Dacarbazine mangrupikeun ubar pilihan pikeun pangubaran melanoma di Brazil ngalangkungan sistem kasihatan umum kusabab biaya murah na. Nanging, éta mangrupikeun agén alkilating spésifisitas rendah sareng ngahasilkeun réspon terapi dina ngan 20% kasus. Obat sanés anu sayogi pikeun pangobatan melanoma mahal, sareng sél tumor biasana ngembangkeun résistansi kana ubar ieu. Gelut ngalawan melanoma nungtut novel, ubar anu langkung spésifik anu épéktip pikeun ngabunuh sél tumor anu tahan ubar. Turunan Dibenzoylmethane (1,3-diphenylpropane-1,3-dione) mangrupikeun agén antitumor anu ngajangjikeun. Dina panilitian ieu, kami nalungtik pangaruh sitotoksik 1,3-diphenyl-2-benzyl-1,3-propanedione (DPBP) dina sél melanoma B16F10 ogé interaksi langsungna sareng molekul DNA nganggo pinset optik. DPBP nunjukkeun hasil anu ngajangjikeun ngalawan sél tumor sareng ngagaduhan indéks seléksi 41.94. Ogé, kami nunjukkeun kamampuan DPBP pikeun berinteraksi langsung sareng molekul DNA. Kanyataan yén DPBP tiasa berinteraksi sareng DNA in vitro ngamungkinkeun urang pikeun hipotésis yén interaksi sapertos kitu ogé tiasa kajadian dina vivo sareng, ku alatan éta, DPBP tiasa janten alternatip pikeun ngubaran pasién anu tahan ubar-ubaran melanoma. Timuan ieu tiasa nungtun ngembangkeun ubar anyar sareng langkung épéktip.

Abstrak grafis

3

Plot perséntase pati sél diala pikeun sanyawa DPBP ngalawan katurunan melan-A sareng B16F10 dina konséntrasi anu béda. Indéks selectivity (SI = IC50 melan-A / IC50 B16F10) nyaéta 41.94.                    

Diterbitkeun ku Elsevier BV

Abstrak

Dibenzoylmethane (DBM) mangrupikeun konstituén minor tina licorice sareng β-diketone analog tina curcumin. Dahar 1% DBM dina diet ka beurit Sencar salami inisiasi sareng période pasini inisiasi pisan ngahambat 7,12-dimethylbenz [a] antrasin (DMBA) -kitu sabab tumimér tumor mammary sareng kajadian tumor mammary ku 97%. Dina kajian vivo langkung jauh pikeun ngécéskeun mékanisme anu mungkin tina tindakan ngahambat DBM, nyoco 1% DBM dina diet AIN-76A ka beurit Sencar anu henteu dewasa pikeun 4-5 minggu ngirangan beurat baseuh uterus ku 43%, ngahambat laju panyebaran sél épitél kelenjar susu ku 53%, épitél uterus 23%, sareng stroma uterus 77%, nalika beurit tiwas nalika fase estrus mimiti siklus estrous. Salaku tambahan, nyoco 1% DBM dina diet ka beurit Sencar jam 2 minggu sateuacan, salami sareng 1 minggu saatos perlakuan DMBA (intubasi 1 mg DMBA per mouse saminggu sakali salami 5 minggu) ngahambat formasi total aduk DMBA – DNA dina mammary kelenjar ku 72% ngagunakeun uji coba post-32P-labeling. Kukituna, tuang 1% diet DBM ka mencit Sencar ngahambat pembentukan DMBA-DNA nyampur dina kelenjar susu sareng nurunkeun tingkat panyebaran kelenjar susu di vivo. Hasil ieu tiasa ngajelaskeun tindakan pencegahan anu kuat tina diet DBM dina karsinogenesis mammary dina beurit.


Pos waktos: Aug-12-2020