1

wartos

Sanyawa kimia Furfural

Furfural (C4H3O-CHO), disebat ogé 2-furaldehyde, anggota paling dikenal ti kulawarga furan sareng sumber tina furans penting téknis anu sanés. Mangrupikeun cairan anu henteu warnaan (titik didih 161.7 ° C; gravitasi khusus 1.1598) anu janten poék nalika kakeunaan hawa. Éta leyur dina cai dugi ka 8,3 persén dina 20 ° C sareng leres-leres disiksa ku alkohol sareng éter.

22

 Bentang sakitar 100 taun nandaan jaman ti saprak mendakan furfural di laboratorium dugi ka produksi komérsial munggaran di 1922. Pangembangan industri saterasna nyayogikeun conto anu saé pikeun pemanfaatan industri résidu tatanén. Kantong jagong, lambung oat, lambung kapas, lambung paré, sareng bagasse mangrupikeun sumber bahan baku utama, anu nambalan taunan anu mastikeun pasokan anu teras-terasan. Dina prosés manufaktur, seueur bahan baku sareng asam sulfat éncér dikukus dina tekanan dina pencernaan usaha Rotary ageung. Furfural anu kabentuk dipiceun teras-terasan ku uap, sareng dikonsentrasi ku distilasi; sulingan, dina kondensasi, dipisahkeun kana dua lapisan. Lapisan handapeun, anu ngandung furfural baseuh, dikeringkeun ku distilasi vakum pikeun kéngingkeun furfural minimal 99 persén purity.

Furfural digunakeun salaku pelarut selektif pikeun nyaring minyak pelumas sareng rosin, sareng ningkatkeun karakteristik bahan bakar solar sareng saham daur ulang cracker katalitik. Padamelan padamelan sacara éksténsif dina pembuatan roda abrasif anu kabeungkeut résin sareng kanggo pemurnian butadién anu diperyogikeun pikeun produksi karét sintétik. Pabrik nilon peryogi hexamethylenediamine, anu furfural mangrupikeun sumber anu penting. Kondensasi kalayan phenol nyayogikeun résin furfural-phenolic pikeun sababaraha kagunaan.

Nalika uap tina furfural sareng hidrogén dialungkeun kana katalis tambaga dina suhu luhur, alkohol furfuryl kabentuk. Turunan penting ieu dianggo dina industri palastik pikeun produksi semén tahan korosi sareng barang anu dibentuk cor. Hidrogénasi alkohol furfuryl anu sami dina hiji katalis nikel masihan alkohol tetrahydrofurfuryl, anu diturunkeun tina rupa éster sareng dihydropyran.

 Dina réaksina salaku aldehida, furfural ngagaduhan kamiripan anu kuat sareng benzaldehida. Kukituna, éta ngalaman réaksi Cannizzaro dina alkali cai anu kuat; éta ngaleutikan janten furoin, C4H3OCO-CHOH-C4H3O, dina pangaruh kalium sianida; éta dirobah janten hydrofuramide, (C4H3O-CH)3N2, ku aksi amonia. Nanging, furfural bénten pisan sareng benzaldehyde ku sababaraha cara, dimana autooksidasi bakal dijantenkeun conto. Nalika kakeunaan hawa dina suhu kamar, furfural didegradasi sareng dibelah janten asam format sareng asam formylacrylic. Asam furoat nyaéta kristal bodas padet anu gunana salaku baktériida sareng pengawet. Éster na mangrupikeun cairan seungit anu dipaké salaku bahan dina parfum sareng perasa.


Pos waktos: Aug-15-2020