1

wartos

Naon ari Furfural?

KC BRUNING

Furfural mangrupikeun bahan kimia anu didamel tina bahan organik anu biasana dihasilkeun kanggo kaperluan industri. Utamana diwangun ku hasil sampingan tatanén sapertos kulit oat, dedak, kotak jagong, sareng serbuk gergaji. Sababaraha produk anu dianggo dina kalebet pembunuh gulma, fungisida, sareng pelarut. Éta ogé mangrupikeun unsur anu akrab dina produksi suluh transportasi sareng dina prosés nyaring minyak pelumas. Bahan kimia mangrupikeun unsur dina produksi sababaraha agén industri sanés ogé.

urfural mangrupikeun bahan kimia anu didamel tina bahan organik anu biasana dihasilkeun kanggo kaperluan industri.

Nalika diproduksi sacara masal, bahan kimia na didamel ku cara nempatkeun polisakarida pentosan ngalangkungan prosés hidrolisis asam, hartosna yén selulosa sareng pati bahan dasarna dirobih janten gula nganggo asam. Dina wadah kedap udara, furfural kentel, henteu warnaan, sareng berminyak, sareng ngagaduhan bau sapertos badami. Paparan ka hawa tiasa ngawarnaan cairan dina warna tina konéng dugi ka coklat.

Furfural rada leyur cai sareng lengkep leyur dina éter sareng étanol. Salaku tambahan pikeun kagunaanna salaku kimia solitér, éta dipaké dina produksi bahan kimia sapertos furan, furfuyl, nitrofurans, sareng methylfuran. Bahan kimia ieu ogé dianggo dina pembuatan produk salajengna, kalebet bahan kimia tatanén, farmasi, sareng bahan penstabil.

Aya sababaraha cara pikeun manusa kontak sareng furfural. Salaku tambahan pikeun kakeunaan kimia nalika ngolah, éta tiasa dipendakan sacara alami dina sababaraha jinis tuangeun. Paparan cahaya alam ieu teu kabuktosan ngabahayakeun.

Paparan beurat ka furfural tiasa toksik. Dina tés laboratorium ngeunaan manusa sareng sato, furfural mendakan janten iritasi kulit, mémbran mukosa, sareng panon. Éta ogé dikabarkan nyababkeun ngarareunah tikoro sareng saluran pernapasan. Sababaraha dilaporkeun épék jangka pondok tina paparan kimia di daérah anu kirang ventilasi kalebet kasusah pernapasan, létah bobo, sareng henteu mampuh raos. Kamungkinan épék jangka panjang tina paparan sapertos ieu tiasa dibasajankeun kaayaan kulit sapertos éksim sareng photosensitization kana masalah visi sareng edema paru.

Furfural mimiti dianggo sacara lega di 1922 nalika Perusahaan Quaker Oats mimiti ngahasilkeun nganggo lambung oat. Oats tetep janten salah sahiji cara anu paling populér pikeun nyieun bahan kimia. Sateuacan teras, éta ngan ukur biasa dianggo dina sababaraha mérek parfum. Mimiti dikembangkeun taun 1832 ku Johann Wolfgang Döbereiner, ahli kimia Jérman anu nganggo bangkai sireum kanggo nyiptakeun asam format, anu furfural mangrupikeun produk sampingan. Sireum dipercaya efektif pikeun nyiptakeun bahan kimia sabab awakna ngandung jinis zat pepelakan anu ayeuna dianggo pikeun diolah.


Pos waktos: Aug-13-2020